Botten napp å toppen napp

Direktlänk till inlägg 5 september 2010

Reaktiv psykos

Av sus - 5 september 2010 19:53

Jag berättar denna episod i mitt liv för att jag vill visa på att det är fullt möjligt att må bra , igen. -JAg vill förmedla hopp, åt dem som kanske befinner sig där nere på botten.   Jag var 28 år när jag drabbades av en rektiv psykos, så där en 15 år sedan.  Jag fick då alltså en reaktiv psykos och vårdades under Lpt i 3 månader. Jag hade ingen som helst verklighets förankring/visste inte  vad jag hette/ eller var jag var/ kunde inte prata, för jag kom inte ihåg hur man gjorde. Jag åt nästan aldrig, för jag trodde maten var förgiftad. Sov gjorde jag inte heller för jag trodde man blev våldtagen på nätterna. Att jag befann mig på sjukhus hade jag ingen aning om. Jag blev så kraftigt medecinerad så jag fick en halv sides förlamning, den släppte efter ca: 3 veckor. När jag så blev utskriven efter 3 månader, blev situationen hemma med min lilla dotter ohållbar,  pga att jag "tappat" dom flesta förmogor, jag va som ett litet barn som fick lära sig allt på nytt igen.och vi flyttade till mödrar hem där bodde vi i ca: 1 år. //  Min kamp tillbaka till livet blev lång och tidvis över djävlig. Kan säga att det är dom senaste 6 år jag fått börja må bra igen, så som ni ser blev kampen lång. Men det gick !!! Jag var helt sjukskriven i 13 år...Idag jobbar jag 75 procent och har så gjort i ca:3 år. //  När man mår över jävligt är det lätt att känna att man inte "pallar" längre, men ge aldrig upp -Aldrig !!! Det går nämligen att hitta tillbaka till livet.

 
 
Cecilia

Cecilia

5 september 2010 23:32

Skönt att höra att du tog dig upp..
Men hemskt att läsa hur du levt :/
På sjukhus kan dom verkligen medicinera utan att tänka på vad som händer. Man blir ju kanske inte bättre av massa mediciner.
Jag hade ett tag tror det va 14 tabletter om dan att ta. Mycket lugnande, antidepressiva och så. Man blev ju som en zombie. Sen sluta jag med dom i början av detta året och äter nu endast en antidepressiv, en lugnande och en sömntablett. Antideppen och lugnande har jag börjat med ganska nyligen igen.
Kanske fungerar, vem vet. Fick ect och anafranil. Drastiska konstiga åtgärder utan effekt. Endast minnesförlust och kraftig huvudvärk. Kommer dåligt ihåg månaden jag var inlagd när jag fick ect. Är som en stor bubbla. Som att man var berusad varje dag. Usch.
Lider i alla fall med dig om hur ditt förflutna varit.... Och du är stark som kämpat på!

http://ceciliadarling.bloggplatsen.se

sus

6 september 2010 09:03

Tack. Du kämpar på du me, hör jag -Frts med det. kram

 
camilla larsson

camilla larsson

6 september 2010 09:22

mår också dåligt
maila om du vill
pontus__mamma@hotmail.com

http://camillalarsson74.bloggplatsen.se

sus

6 september 2010 09:36

Tack för "titten" . Tråkigt att höra att du mår dåligt. Men titta...Det är full möjligt att börja må bra igen -Kämpa på :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sus - 4 augusti 2011 19:07

Av sus - 4 augusti 2011 18:59

Av sus - 4 augusti 2011 18:30


Vuxna barn till alkoholister är extremt ansvarstagande eller extremt oansvariga . Karaktärs drag 11 ur boken vuxna barn till alkoholister av Janetg.woititz.   Om jag inte är perfekt duger jag inte. Är jag inte perfekt är det ingen som kommer gi...

Av sus - 2 augusti 2011 19:16


 Jag har ju mått ganska så dåligt ett tag, hög ångest faktor å lite deppigt !! Så jag har då fått starta upp en psykolog kontakt,,,å det med mycket blandade känslor,  Visst,visst de är vad jag behöver,,just nu,,,Men samtidigt har det varit så jätte s...

Av sus - 2 augusti 2011 19:03

Nu är det en härlig sommar värme,perfekt i mitt tycke   I dag har jag tillbringat dagen på stranden med barnbarnet    Inget ligga å steka i solen där inte ;) Utan fullt ös medvetslös   *skrattar   Är onekligen ganska skönt när mamman kommer hem från ...

Ovido - Quiz & Flashcards