Botten napp å toppen napp

Senaste inläggen

Av sus - 26 januari 2011 10:47

Dottern och jag var ju på bio..och såg Winter Bone, den handlar om en sjuttonårig tjej, som bor i ett "slumm" område ,mitt ute i "buschen. Hennes mamma har tappat förståndet, och pappan sitter inne för att ha tillverkat droger..Ensam tar hon hand om sina syskon. Filmen var helt okej, men kändes mer som en tv filmen, än som en bio film , vissa filmer ska man se på bio, å vissa ska ses hemma ...Det här var en sådan. Helt okej, men inte mer än så.  Nått lite roligt....Dottern och jag hade en hel bio salong för oss själva *skrattar , det har jag aldrig varit med om tidigare, onekligen en liten skum känsla. ;)   

ANNONS
Av sus - 24 januari 2011 12:18

Här har jag en ledig dag ida ;) Jag och min dotter ska gå på bio, på eftermiddagen, vi ska se filmen Winter Bones, den föll oss båda i smaken.

Va väldigt längesen jag var på bio, så det ska bli mycket trevligt, sen har ju dottern och jag just nu problem i vår relation -Så då känns det bra att göra nått trevligt tillsamans, nått trevligt men "Neutralt".  Jag återkommer ;) förståss sen med en reccension av filmen ;)

Men ska det över huvudtaget bli nån bio...Så bör,måste, och ska jag sätta faart här nu - Önskar er en fin dag.  

ANNONS
Av sus - 22 januari 2011 11:50

Jag har blivit beroende av tulpaner ;) Dom andas vår och sen sprider det en så hemtrevlig touch med en vas tulpaner på bordet ,härligt !!  Tänk egentligen med vilka små, enkla meddel man kan sätta lite piff på sitt hem, bara en sån enkel sak som lite blommor ;) Gör stor skillnad. Eller lite nya kuddar i soffan, doft värmeljus, en härlig fruktskål, fylld med färgglada frukter, ja det finns mycket små enkla meddel att ta till, utan att ruinera sig ;)  

Vad har jag för planer för dagen då ??? Min vännina kommer hit, hon behöver komma hemifrån och få lite avkoppling , ska köpa hämt pizza åt oss och sen ska jag vara hennes "öra", hon har en del å ventilera, så jag ska bara lyssna, tror det är vad hon kan behöva just nu, inga käcka råd,utan bara nån som just lyssnar . Å nu...Lär jag gå å ta tag i disken ;)

Av sus - 21 januari 2011 19:54

Vuxna barn till alkoholister uppfattar sig själv som annorlunda.

Ur boken vuxna barn till alkoholister av :JAnet G. Woititz


Den känsla av isolering som du kände som barn har gjort de svårt för dig att skapa kontakt med andra.Du märker att du kanske har vissa svårigheter även i vuxen ålder med att knyta kontakter. Vuxna barn till alkoholiter anser ofta att dom inte är som andra och i viss mån har dem rätt. De antar oxå att alla andra trivs i vilket sammanhang som helst, att de bara är dom själva som känner sig bort kommna. Andra barn tilläts vara barn när dom var barn men inte du. Du var mycket upptagen av vad som hände hemma och kunde inte koppla av och leka. De som hände i familjen var  det som hände dig.Du blev isolerad och fick svårare å svårare med alla form av social kontakt.

Barn till alkoholister har svårt för att tro att de kan bli accepterade som dom är utan att behöva prestera något.

 

Å så här säger jag om detta karaktärs drag:

När jag kom till detta kapitel i boken var det mycket som föll på plats.

Jag grät och jag skrattade om vart annat. Här hade jag nästan hela livet gått runt å trott att det var "Fel" på mig,trott att jag var "knäpp" på nå vis, trott att jag led av sociala fobier .Kändes skönt att få en förklaring till att jag känt som jag gjort, det blev en "befrielse", men samtidigt en otrolig sorg. En sorg när jag faktiskt började inse att jag Är som jag är, för att jag haft det som jag haft de, en sorg när jag började förstå att jag faktiskt haft en ganska "svår" uppväxt. Detta kapitel kom att betydde mycket för mig, det var detta kapitel som började få mig att förstå att det var daxs att börja gå på acoa möten och börja tillfriskna från allt detta. Acoa = Liknande som AA, men för Adoult children of alcoholic.

Av sus - 21 januari 2011 19:08

Jisses så mätt, hade gjort lammfärs biffar, potatisgratäng,mango chutney, och nan nan bröd..Blev onekligen en portion för mycket *fnissar...Men guu så gott de var.  Senare väntar chips å dipp ;) En riktig "svulla" kväll, med andra ord. Stearinljusen brinner,musiken står på i bakgrund, det sprider sig en doft av ny bryggt kaffe från köket ;) En riktig mys,pys fredag. HAr inte nå ända å klaga på ;)  Vet inte vad tv:n har å bjud på, men de blir inte nå Lets dance iaf , ja inte för mig då alltså ;)det e ett som jag vet iaf.

 

Av sus - 21 januari 2011 07:39

Goder morron , freedag !!! Hela helgen framför oss,jag har inga planer för helgen, så gillar jag att ha de...gör det som faller in..eller inte ;)Tar dagen presix som den kommer. JAg jobbar ju varannan helg,å då blir dom lediga helgerna " Hård valuta" ;)

zwani.com myspace graphic comments


Har precis fått veta av dottern, att jag ska

ha mitt barnbarn på övernattning,1g/var tredje vecka    På stående basis,kontinuerligt alltså, ååå så glad jag blir,är så viktigt att lixsom bygga en egen relation till barnbarnen,en relation där inte alltid föräldrarna e med. Nu får vi lixsom  

 ett helt  dygn som bara är vårt !!! ;)  

       - KAn  de bli bättre ;)


Vad ska jag fylla denna dagen med ??? Min snabeldrake ska få jobba lite och så ska även moppen ;) Det ska städas med andra ord.  Sen ska plånboken luftas ;) det gör den bäst i ett centrum ;)  Men alldra först på dagens agenda är kaffe påfyllning ;)

zwani.com myspace graphic comments

Av sus - 20 januari 2011 19:00

Nu är här kväller å inte har jag gjort ett dugg på hela dagen, men har ju inte mått bra, så de e väl iofs inget konstigt med de;) Nu håller jag iaf på att fixa lite ätbart här. Haha...Jag blir full i skratt när jag ser vad jag skriver.... Skulle de va nått att blogga om *skrattar. Fastän jag känner att ibland behöver jag få in lite nonsens inlägg oxå, så det inte blir för "tung" läsning. -Så det så ;) ;)  //  Nu är min bok slut, en sån som jag vägrat lägga i från mig...Ni vet...- BAra en sida till, men okej nu sista sidan...osv.Haha...Så nu får jag ju lite tid över när jag inte kramp aktigt behöver hålla fast i boka *skrattar  

Av sus - 20 januari 2011 09:30

Egentligen skulle här vara en jobbedag idag :( Men då magen gjort uppror så blir jag vackert hemma :( Avskyr å vara hemma från jobbet...speciellt när de blir tätt mellan gångerna....Usch...får så dåligt samvete och känner mig nästan som man "skolkar" :(  Men nu är det som de är, och bara te å gilla läget.  Jag har en stor oro, just nu för min dotter, och det gör ju inte magen bättre, oro sätter sig ju inte helt ovanligt just där.

Nu ska jag göra kaffe, äta en smörgås och Anndaaassss...Känner att ångesten e på ingång :(  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se