Botten napp å toppen napp

Alla inlägg under januari 2011

Av sus - 12 januari 2011 09:29

Som sagt, ni vet om min psykos jag hade för många, många år sen. Så sitter jag nu å funderar över...... Hur jag gör idag, för att hålla mitt mående, så bra det bara går.  Tror nog att mkt hänger på att jag helt lagt om mitt "Tänk", Försöker leva efter - Inget är ett problem, föränns JAG gör det till ett. Å det är inte alla gånger helt enkelt, utan det krävs att man lägger om hela sitt "Tänk". Är ju faktiskt så att "Grubblerier" och onödig oro, är en Ångest triggar om nått, så det gäller å tare lungt !!!   Ett konkret exempel...Ibland är ju min minnes bank helt på off  {#} Så t.e.x när jag går å handlar så är det mer regel än undantag att jag glömmer det viktigaste. Förr: Så vart jag skiit irriterad och jätte orolig över mitt minne, jag "varvade" igång.  Idag:  Ler jag lite lätt å tänker ...Men så bra..Då kan jag ju passa på å slänga soporna, posta brevet lr va det nu månne vara.    Å så klart så blir ju alla situationer lättare när man VÄljer att ta det med ro.  Inte så att jag aldrig blir irriterad lr arg, för det är ju klart att jag blir det ibland, 

 Men däremot "


Värderar" jag nog allvaret i situationen innan jag "Varvar igång ".  Detta är som sagt ingen Lätt match, utan det krävs ständig övning, gång på gång. Men jag är ju övertygad om att dom flesta människor skulle må bra av att "Leva efter"..- Inget är ett problem förräns JAG gör det till ett.


Av sus - 12 januari 2011 09:24

Tänk va, så många år jag tillbringade med å "JAga" välmåendet å "Lyckan", va så mitt uppe i min jakt, att själva "Livet" gick mig förbi. Bara jag får ditten å datten, eller gör si eller så, så kommer jag må bra...Ständigt en jakt. Jag hade ju inte behövt jaga...För med facit i hand så kom "Lugnet" å HArmonin när jag var redo !!  Det slog mig idag att jag äntligen har "Ron" att njuta av det lilla....* Satt ute på balkongen  i sommras , å njöt av sommar regnet. * Kände doften av min goda gryta som puttrade * Njöt av skogs promenaden. * En fröjd för ögat att se de vackra blommorna i vasen {#}  Förr var jag ju som sagt så uppfylld av min "Jakt", så jag missade allt detta. -Njuter av  det där lilla , är närvarande i nuet, jäktar inte efter morron dagen / lr förlorar mig i går dagen -JAg lever helt enkelt här å nu -En dag i taget. {#}  

Av sus - 11 januari 2011 22:20

Har lite jag funderar över så här på kvälls qvisten ;)  Satt å kikade på ett ( av alla hundra ..) inrednings program..Då insåg jag hur trist färglösa mina väggar är i vardagsrummet, blev lite sugen på att ta tag i det, får vara mitt nästa projekt då ;)


Kom oxå att fundera på hur viktigt det är att vårda sina relationer, vara rädd om dom man har nära å kära.


Funderar över en wekend resa till våren -Det står mellan Rom och Amsterdam , två av mina favorit städer.

 

Nu ska tanke verksamheten slås av lite *skrattar* är snart dax att krypa ner i sänga och läsa, å invänta John Blund ;)

Av sus - 11 januari 2011 21:07

Relationer...Har en vännina vars barn har en vänskaps relation till mitt barn, eller barn å barn..dom e 21 numera ;) ...Men iaf..det här gör ju ibland att man får höra /veta saker...om den andres "barn"...då gäller det å väga om man ska berätta nått eller inte....Kan tala om att detta är inte alltid en helt lätt avvägning !!!  Det kan ställa till en hel del i relationen..detta kan ibland vara en knepig konstlation där både föräldrar å "barna" är nära vänner...Inte helt problem fritt alla gånger - Inte !!!!!  

Av sus - 11 januari 2011 15:39

Nytt år...Nu måste jag ta tag i det här..I mig själv alltså ...Blir tokig på den här ..ja vet inte vad jag ska kalla det....Tröttheten bristen på lust å ork...- Känner mig stundtals som en 80 åringen och lever ett liv där efter..ibland iaf.  Eller som det här med min kropp, eller okej då mina kilon...Hur svårt kan det vara att förändra om än bara så lite ..Här sitter jag då jäsande i soffan på kvällarna *ler* med en kopp the å mackor..samtidigt som jag klagar på kilona Hehe...Va e det för logik. , men visst är det svårt att införa nya sunda vanor /livsstil ?? Framför allt att hålla kvar vid nya rutiner ...Vet inte hur..Vet inte när *skrattar* Men nu jädrans ska jag ta tag i detta.   

Av sus - 11 januari 2011 10:01

  Goder morgon ;) Så är jag då inne på min sista lediga dag, sen är det jobb daxs i morgon igen.  Jag har väl inte några större planer för denna dagen,det är skönt det för då finns tiden till att göra bara sånt man har lust till -Det kallar jag vardags lyx det ;)   Jag pratade med min Papps i går kväll, han har ju börjat få väldans svårt att gå...så detta hala väglag gör ju att han lite blir "fånge" i sin lägenhet, å e det inte halkan så är det alla förbenade snö högar, som han faktiskt inte klarar av att ta sig över ...- De är inte lätt å bli gammal inte . Jag har ju som sagt skaffat mig en inneboende, en vän till min dotter..Hehe..Det är nog världens bästa inneboende det ;) Hon är ju princip aldrig här ;) Inne å vänder ...Å sen iväg igen ;)..Hon är inte i vägen mycket hon inte ;) Jag var ju annars lite "orolig" för det där med inneboende...När man är van å bara rå sig själv så kan de ju bli lite speciellt att ha en till i lägenheten , men som sagt -Det här var inget problem alls ;)

Av sus - 10 januari 2011 13:01

Här e en riktig tråk dag ...När jag tittar ut ser jag att solen kikar fram..så jag ska tvinga mig själv till att gå ut lite, man lär ju passa på när dom gula strålarna väl e på besök :)  Jag  kan förnimma något av vår i luften..Men det sägs ju att det ska bli kallare om ett par dagar igen...Så våren lär nog dröjja än ett tag .

Jag har fått en förfrågan om att att gå i borgen för en vän.....Det är en otroligt stor sak de där med att stå som borgenär....Så den lär jag få fundera riktigt,riktigt ordentligt över., flera gånger om t.o.m.  Hur mycket jag nu än litar på personen i fråga så kan ju saker hända som gör att betalningsförmågan inte finns där...Och då är det ju jag som borgenär som måste gå in och betala....Gör jag inte det så kan jag riskera att få kronofogden på mig..........Stora saker de där, så jag ska fundera riktigt ordentligt, har ju inte lust att sätta mig själv i "klistret" för att hjälpa någon annan.  - Nu ska jag ut i     

Av sus - 10 januari 2011 09:33

Jag älskar att läsa, det är ett måste i mitt liv. Här kommer tre böcker som jag tycker är absolut läs värda, olika men väldigt bra.

Alkemisten

av Paulo Coelho  

  

Paulo Coelho är en av världens mest lästa författare. Hans böcker sägs kunna förändra läsarens liv, de har blivit oerhört populära! Alkemisten är den av hans böcker som har sålts i flest exemplar och har översatts till flest språk.

Boken berättar om en ung herdepojke. Han lever med och för sina får, ett enkelt och enahanda liv. Men hans öde vill något annat. Från oväntat håll får han hjälp att lyssnat till sitt hjärta, följa sina drömmar och förstå de tecken som hela tiden visar honom vägen.

Det är intressant, vackert och bitvis väldigt spännande.


Tao enligt Puh

Av Benjamin Hoff  

   

 Är du en beundrare av Nalle Puh (och då menar jag den ursprungliga figuren i A A Milnes böcker, inte Disneyvarianten)? Är du dessutom nyfiken på taoismen och vill unna dig ett gott skratt, då är det här en bok för dig!

Bokens författare för en dialog med björnen Puh om taoismens grundtankar.

.

En rolig bok med stort allvar. En bok som gör mig glad och varm om hjärtat!

Citat ur boken: ”Djuren i Skogen tänker inte så mycket: de finns till, helt enkelt”


Gå dit hjärtat leder dig

Av Susanna Tamaro    

 

En äldre kvinna, som fått veta att hon är obotligt sjuk, skriver till den dotterdotter hon ensam har uppfostrat.

Hon berättar sitt livs historia, om de val hon gjort och varför. Hon ger råd, tröst och förklaringar till sitt barnbarn. Allt eftersom hon skriver förstår hon att det också är för hennes egen skull.

Det är en ömsint, sorgsen och gripande bok om livet

Citat ur boken: ”insikt har inget med ålder att göra, det hänger samman med den väg som var och en av oss väljer att följa”


Ovido - Quiz & Flashcards