Botten napp å toppen napp

Alla inlägg under december 2010

Av sus - 6 december 2010 21:12

Min dotter är 21 år, alltså fick jag barn för exakt 21 år sen, jag känner mig inte mycket äldre än då...Men logiskt...Är dotra 21 år,så innebär de oxå att jag är 21 år äldre..Hur jag än vrider och vänder på det   Men jag känner mig som sagt inte som det, 21 år äldre, nipps inte alls...Trodde jag ;) Har ju så tillbringat hela helgen med och vara barnvakt åt barnbarnet, ett lite hängigt barn,och väldigt aktiva nätter....Hehe...Hur har jag orkat me de där,?? Alla vak nätter,allt lirkande,allt "passande"...-Jag e helt sluut *ler* Somliga skulle ha mage *ler* och påstå  att de är för att jag lagt på plus år,exakt 21 stycken..Hehe...Men jag är envis *ler* och hävdar att de är bara mitt " barn" som blivit "stor", vuxen, -Absolut inte jag som blivit äldre *skrattar*  

Av sus - 4 december 2010 21:21

Här har inte bitt nått bloggat på hela dagen,är nämligen hos mitt barnbarn -Å här har varit full rulle ;)  Vi har busat,vi har gosat,vi har myst. Men sen vart lille mannen dålig i mage, så jag har bytt blöjor i minut och parti , många bidde de. Men nu sussar den lille gott iaf..    Så då "tjuvar" jag mig lite data tid,innan de e daxs å plocka undan lite, leksakerna är överallt -Å då menar jag överallt    Benbrottet har varit nära många gånger när man snubblat över bilar,eller trasslat in fosingarna i legohögarna ..hehe....//  Märker och känner att detta inlägg blir helt utan substans, så jag avslutar.,mitt svammel ;)  

Av sus - 3 december 2010 12:44

Mina grannar är glaada amatörer..De spikas,de hamras,de borras,de borras...No stopp !!       My guuddd -Skaffa er en hobby lokal  å det nuuu !! Jag blir fasen galen på detta oväsen preix (tydligt de ) vicken tid som helst !!  -Skaffa hobby lokal innan mitt huvve sprängs  !!  Å se...Nu har det varit tyst i 20 minuter..Å here we goo again -Japp, Det borras    Jag kan fasen inte tänka vad jag skriver, blir tokig snart.

Av sus - 3 december 2010 09:20

Jag levde ju i en desstruktiv relation i många år,och blev utsatt för psykisk misshandel.  När vi tänker på psykisk misshandel så ser vi ju ofta massa ruskigt läskiga förnedringar av alla de slag.....Men psykisk misshandel, har många "ansikten" och är långt vanligare än man kan föreställa sig.  Alla form av kontroll av sin partern är psykisk misshandel, är ju just det de handlar om -Kontroll !!!


* Att t.e.x styra familjens ekonomi,utan att låta den andre få insyn, kräver att den andre skall redovisa alla utlägg med kvitton = Psykisk misshandel.


  * Att starta gräl av varje små sak = Psykisk misshandel


Sen finns det ju oxå en slags verbal psykisk misshandel :


* Dina åsikter är alltid fel,oavsett vad det gäller.


*  Han kritiserar dig,reagerar du, så får du svaret att de var ett skämt,att du e så känslig.


*  Han vägrar konstant disskutera sånt du reagerat på, blir de disskustion trots allt, så resulterar det alltid med gräl.


När jag läser detta blir det så himla tydligt, hur vanligt detta fenomen är, och hur många kvinnor som lever med det utan att ens förstå att de handlar om just -Psykisk misshandel.

Av sus - 3 december 2010 07:24




 Här är är e full faart redan *ler*. Jag har Tvättstugan och nu tvättas här för fullt ,men just nu pausar jag med bloggen å kaffe drinkadet.

Som sagt jag har ju tvättis denna morgon, och passade på att köra min handväska i maskin ....Då måste den ju tömmas först ..Hehe...Å jisses vad jag "bär" runt på ;)

*Först dom vanliga måstena,Plånbok,nycklar å så. // Sen ciggpaket å tändare//Lypsyl (Jamen de klarar ja mig inte utan) , Tom ?? ;) Läkerolask..Varför tom,kan man undra *fnissar* // Metrotidning... 1 vecka gamal ??? Ere spännande med old stuff ... Eller ??  Hehe.....// En mandarin, modell väldans bort glömd ;) // Haha..Ja jädrans, va mycket absooolut nödvändigt man bär med sig *glimten i ögat*.  Nu skräller min äggklocka här..Med andra ord , daxs för en vända ner te tvättis igen .  

Av sus - 2 december 2010 21:05

Jag är ju inne i en låg period, små deppigt,jag mår alltså inte på topp rent psykiskt.

Finns det då inget jag kan göra för att må lite bättre ??  Jo då, jag har små,små knep jag tar till när de är så här.  Här är ngra av mina knep,dom funkar för mig :)


1. )  Basala saker, ser till att äta å sova ordentligt.

2)  Tittar på foton å minns trevliga stunder.

3)  Tar varmt bad med favvo skummet.

4)  Ser på nån riktigt bra film.

5)  Lyssnar på favvo musiken.

6)  Försöker att inte "grubbla".

7)   Ser till å ha snyggt,å lite mysigt runt mig.

8)  Gör andnings övningar.

9)  Ser till att få mycket frisk luft,promenerar.

10)  Försöker se de positiva sakerna som trots allt finns.

                      

Av sus - 2 december 2010 15:17

 















Så där ja, då har "hustomten" varit här å fixat värme på elementet i sovrummet, lite bättre iaf, men jädrans draget fr fönstrena kvarstår ju.  Men, men lite bättre iaf,då lill prinsen kommer  å sover här hos mormor i morgon, så var de bara tvunget att få det fixat idag.   Nu ska tjock tröjan på,raggsockorna, mysse,tjockhalsduken, på pälsat var ordet, jag ser ut som värsta michelingubben i den munderingen *skrattar* - Men fryser gör jag ju inte iaf ;) Jag vill ut å njuta av vinter vädret,trots kylan så är vintern så otroligt vacker, och inget piggar upp så som en vinter prommis, å sen hem i värmen och avnjuta en kopp rykande hett The -De är mysigt sånt !!!  Haha...Nu fick jag det å låta väldigt hurtigt, å så där ruskigt klämmigt , eller visst ? *ler* Men sanningen å säga så är dom förbenade ciggen på väg att ta slut...så ska sanningen fram så har jag inget val...Till å gå ut blir det.

Av sus - 2 december 2010 10:54

Är du kanske som mig....Å helt går bet på Photo shop ? Det kanske känns...-Men guuud så krångligt, jag fattar inget , ingen ide å lägga dyra pengar på nått man inte förstår ......Ungefär i dem banorna tänkte jag.  Så jag har hittat ett betydligt simplare program, dessutom gratis det heter Photto Scape .  Jätte skoj,förståss inte lika proffsigt som photo shop, men helt okej för en glaad amatör *ler*

Första bilden här är ett orginal foto på mitt barnbarn.......

  







  Här har jag ändrat till svart vitt !!!








  

Här har jag ändrat skärpa å färg, å skapat en box !!!

Ovido - Quiz & Flashcards