Botten napp å toppen napp

Alla inlägg under september 2010

Av sus - 7 september 2010 09:22

Ska göra ett försök och beskriva hur en dag kunde se ut när jag hade min psykos, ett försök till att ge er en inblick i en psykotisk hjärna.


Jag tror faktiskt att världen har blivit galen, jag förstår ingenting, och jag är så rädd, liv rädd, känner ren skräck.  Här på de här stället får jag medecin, medecin som jag vet är alldeless för "tung" för mig.  Jag börjar därför gömma medecinen under tungan, men blir snabbt avslöjad och då byts medecinen ut mot spruta istället, jag kan inte längre komma undan.

Vid vissa tillfällen är jag så rädd när dom kommer med sprutan, så jag faktiskt kräks, gråter och e så liten, så liten.   Det löser dom med att hämta 3 stora kralliga vårdare i 100 kilos klassen, och så får jag då sprutan med hjälp av tvångs hållning.   Jag kräks ännu mera, hjärtat slår så hårt, tror faktiskt att det nästan stannar. Jag känner sån skräck, hjälp, hjälp -Världen har blivit galen.  //  Kan säga att den upplevelsen med tvångs medecineringen, drömmer jag frtf mardrömmar om, fastän det gått så många, många år.  Dessutom har jag utvecklat sprut skräck, som följd av detta.

Av sus - 6 september 2010 19:46

Har man inget att göra ...så kan man ju alltid välta ut en flaska med soya kring hela golvet Jävla klant.... Tycker man inte det är nog att ta hand om så kan man ju alltid vifta till med ena armen Jävla klant, igen, så en av krydd burkarna far i golvet oxå - Krach, splach...Så har man helt plötsligt hela köket fullt med soya  , ända upp på väggarna. Så här har skrubbats och skurats i hundra åtti.   

Av sus - 6 september 2010 09:47

Karaktärs drag hos vuxna barn till alkoholister.


* Vuxna barn tilla alkoholister, ljuger när det vore lika lätt att tala sanning.

I ett alkoholist hem är ju mycket byggt på en lögn, den största lögnen av dem alla är den om att det i familjen inte finns ett problem. Man lär sig ganska snabbt att det där med "sanning" är det inte så noga med.

Personligen har jag aldrig accepterat när människor ljuger. Däremot ljuger jag för mig själv, väldigt ofta.  Jag har väldigt svårt att ljuga för andra, dvs att ljuga medvetet.  Jag kan "lura" mig själv till att tro tycka att ngt t.e.x är okej, för att de blir lättast så...Men nånstans på vägen kommer jag på mig själv att det är ju egentligen inte alls vad jag tror / lr tycker.

Dalmation

Av sus - 6 september 2010 09:05

Jag frts här och berättar om min reaktiva psykos. Varför fick jag en psykos ????  Det vet man inte riktigt, en teori är...Jag hade precis börjat i terapi, och att något var på väg upp till ytan som jag hade förträngt och inte klarade av att "ta hand om".  Den teorin är den jag personligen tro på.  En anna teori är....Jag hade som ung testat droger, och en drog relaterad psykos kan ju uppstå även en härrans massa år efter att man slutat med drogerna.  Så riktigt går det inte att säga exakt vad de berodde på.  Man behöver inte vara "Svag" för att hamna i en psykos, däremot behöver man en slags styrka för att ta sig ur den och att få må bra igen.  Kan säga utan minsta tvekan att vara psykotisk är det absolut, absolut värsta jag någonsin varit med om.  Har jag haft fler psykoser ????  Nej, det har jag inte. Däremot va åren efter psykosen kantade av ibland mer eller mindre psykotiska upplevelser, men de är ju ngt helt annat.  Kampen tillbaka till livet blev lång, si så där en 13 år, innan jag fick börja må bra igen. 

Av sus - 5 september 2010 19:53

Jag berättar denna episod i mitt liv för att jag vill visa på att det är fullt möjligt att må bra , igen. -JAg vill förmedla hopp, åt dem som kanske befinner sig där nere på botten.   Jag var 28 år när jag drabbades av en rektiv psykos, så där en 15 år sedan.  Jag fick då alltså en reaktiv psykos och vårdades under Lpt i 3 månader. Jag hade ingen som helst verklighets förankring/visste inte  vad jag hette/ eller var jag var/ kunde inte prata, för jag kom inte ihåg hur man gjorde. Jag åt nästan aldrig, för jag trodde maten var förgiftad. Sov gjorde jag inte heller för jag trodde man blev våldtagen på nätterna. Att jag befann mig på sjukhus hade jag ingen aning om. Jag blev så kraftigt medecinerad så jag fick en halv sides förlamning, den släppte efter ca: 3 veckor. När jag så blev utskriven efter 3 månader, blev situationen hemma med min lilla dotter ohållbar,  pga att jag "tappat" dom flesta förmogor, jag va som ett litet barn som fick lära sig allt på nytt igen.och vi flyttade till mödrar hem där bodde vi i ca: 1 år. //  Min kamp tillbaka till livet blev lång och tidvis över djävlig. Kan säga att det är dom senaste 6 år jag fått börja må bra igen, så som ni ser blev kampen lång. Men det gick !!! Jag var helt sjukskriven i 13 år...Idag jobbar jag 75 procent och har så gjort i ca:3 år. //  När man mår över jävligt är det lätt att känna att man inte "pallar" längre, men ge aldrig upp -Aldrig !!! Det går nämligen att hitta tillbaka till livet.

Av sus - 5 september 2010 08:41

Goder morgon :) Mitt zombie liknande tillstånd börjar lätta lite tack vare ex antal koppar med kaffe , hur vaknade man till liv utan det tro ?? Haha, ja personligen skulle jag nog behålla mitt zombie tillstånd hela dagarna.  

  • Humör : Trött men med ett glatt sinne.
  • Väder:   Strimmor med sol -Jo, man tackar :)
  • Plan:     Ska åka och bada med barnbarnet   

      Ha nu en underbar söndag ni allla -Det tänker jag ha !!!

 

 

Av sus - 4 september 2010 09:18

Ljuvlig morron :) Lördag och jag har min lediga helg , kan inte bli mycket bättre.  Njuter av lugnet, drar in doften av nybryggt kaffe, i bakgrunden hörs tonerna av Winnerbäck :) -Som sagt, kan det bli mycket bättre. :)


 
Slog på tv:n igår kväll hamnade mitt i filmen Bodygard , den har jag sett presix hur många ggr som helst, bara älskar den , vissa filmer är ju "sånna" , så dom "håller" att se flera ggr.


Nu ska jag gå och fixa frukost, som består av kokt ägg och gröt. Ska iväg hem till en kompis och käka Lunch sen å Dagens Lunch blir...-Tapas :) Hur gott är inte det *mums* 


Av sus - 4 september 2010 08:28

Här är artikeln  läs här  . Handlar om den man som hölls bunden på ett lss boende , i 25 år !!!   Hur är det möjligt ??  Detta pågick alltså i 25 år innan någon personal slog larm, inte är det så enkelt som att alla som jobbade där under alla dessa år var "idioter", så var det förståss inte . Hur var det ställt med moralen och etiken på den arbetsplatsen ??  så här tänker/ tror jag ............... Det finns dom som tror att hög moral, etik är att följa lagar,regler, till punkt och pricka. Vilket regelverk är då det rätta ,det goda ???  Det går aldrig att komma undan sitt moraliska ansvar genom att hänvisa till regler, el " Alla andra gjorde", Om min handling får  helt orimliga konsekvenser för en annan människa , så är det aldrig moraliskt rätt.  Jag blev innerligt upprörd när jag läste artikeln, är så fruktansvärt och det värsta är ju att de lyckades på gå i så många herrans år.

Skapa flashcards